Egér Ágota Meséi 1.

Hogyan születtek az Ágota mesék?

Óvónőként környezet foglalkozásra (kezdeményezésre) készültem. Február volt, és bemutató foglalkozásra jöttek hozzám a kolléganőim is, de hiába kerestem nem találtam a célnak megfelelő mesét. Ekkor jutott eszembe, hogy írok egyet, hiszen máskor is írtam már mesét, verset, novellát. Kellett egy főszereplő, és a naptár valahogy az Ágota névnapnál nyílt ki.

Úgy éreztem, hogy Ágota csak is egy egér lehet. Azonnal tudtam, hogy ő lesz mesém főhőse ezután. A mese sikeresnek bizonyult, így írtam még további részeket. De igazi áttörést az jelentett, amikor megjelentek a Fejér Megyei Hírlapban, ahol márciussal indult a történet, – tehát tavasszal, és utána hétről – hétre vittem a mese fonalát át minden évszakon. Így nyomon követhetők voltak a gyerekek számára a hetek, hónapok, évszakok váltakozásai, és változásai. Ugyanakkor a mesék szereplői állandó karakterek, amelyek megegyeznek a gyerekek tulajdonságaival. Mindegyik kis gyerek tud azonosulni valamelyik szereplővel. A meséknek mindig van üzenete, ami szintén az ő kis lelküket érinti meg. Együtt izgulhatnak, félhetnek, és nevethetnek a szereplőkkel. Ezt tudatosan építettem így fel.

Mivel a mesék követik az évszakokat, szinte mindet feltudtam használni a későbbi foglalkozásaimon (kezdeményezéseimen). Egy kolléganőm azóta is lelkesen gyűjti a meséket, és tudomásom szerint felolvas belőle a gyerekeknek. Ajánlom hát minden kollégának, aki szeretné kiegészíteni a meséit az évszakokat követő mesékkel.

A könyv ára: 2500.- forint
2000.- forint